Две опасни затъмнения през октомври

Две опасни затъмнения през октомври

Pixabay

A A+ A++ A

Пръстеновидно слънчево затъмнение ще се случи в събота, 14 октомври 2023 г. Слънчево затъмнение настъпва, когато Луната премине между Земята и Слънцето, напълно или частично блокирайки изображението на Слънцето от зрителя на Земята. Пръстеновидно слънчево затъмнение възниква, когато видимият диаметър на Луната е по-малък от този на Слънцето, блокирайки по-голямата част от слънчевата светлина, и кара Слънцето да изглежда като пръстен. Пръстеновидното затъмнение се появява като частично затъмнение над площ от Земята с ширина хиляди километри.

В събота, 28 октомври 2023 г., ще има частично лунно затъмнение. Ще бъде напълно видимо над Европа и по-голямата част от Азия и Африка, издигайки се над крайната Източна Америка и на запад над Австралия.

Астролозите отдавна са забелязали ефекта на затъмненията върху хората. Когато настъпи слънчево затъмнение, човек просто не може ясно, разумно, балансирано да извършва никакви действия. Ето защо по време на слънчево затъмнение е по-добре да отложите всички важни въпроси, особено тези, свързани с парите.

Слънчевото затъмнение увеличава риска от сърдечносъдови заболявания. Има нарастване на напрежението и стреса в отношенията между хората и в обществото, нарастване на радикалните тенденции в света.

По време на слънчево затъмнение децата могат да имат безсъние, страховете много често се изострят. При възрастни, заети с ежедневни дейности, може просто да има някаква промяна в настроението, умора или раздразнителност.

По време на лунните затъмнения хората могат да изпитат неразбираема тревожност, безпокойство, подозрение, депресия или обратно – повишена възбудимост, агресивност и недоволство. Всичко зависи от индивидуалното възприятие, пише "Ретро".

#лунно затъмнение #слънчево затъмнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници