Контрабандисти пласирали нелегални цигари в ковчези

Контрабандисти пласирали нелегални цигари в ковчези
Контрабандисти пласират безакцизни цигари в ковчези и линейки, за да не будят съмнение, разказа директорът на Агенция „Митници" Вальо Танов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Контрабандисти пласират безакцизни цигари в ковчези и линейки, за да не будят съмнение, разказа директорът на Агенция „Митници" Вальо Танов.

Столичните митничари са открили 25 млн. къса контрабандни цигари в склад под наем, собственост на фармацевтичната компания „Софарма", съобщи още той.

Ваньо Танов определи това като най-големия удар на Агенция „Митници" и посочи, че стойността на цигарите е била близо 3 млн. лв., а акцизът им щял да бъде в размер на 3,5 млн. лв.

Работата по разкриването на контрабандните цигари е продължила няколко месеца, а предстои разследването да уточни кои са лицата, извършвали контрабандата.

По думите на Ваньо Танов, престъпниците са познати на митническото разузнаване и разследване.

„Като гледам количествата какви са, мисля, че не е във възможностите на дребни риби да затворят 3 млн. лв. или 5 млн. лв. в цигари," заяви Ваньо Танов, според когото такива цигари в търговските мрежи няма.

Митническият шеф изрази увереност, че разследването ще стигне до „върха на пирамидата" и призна, че според него контрабандистите са се ползвали с някаква закрила, която им осигурявала сигурност за съхраняването на такова голямо количество цигари на едно място.

„Не знам какво им дава тази сигурност. Доволен съм от това, че не изтече информация и митническото разузнаване започна да действа," каза Ваньо Танов и припомни, че приходите от акциз през 2012 г. са със 120 млн. лв. повече в сравнение с предишната година.

#агенция „Митници" #Вальо Танов #контрабанда #цигари без бандерол #линейка #ковчег #акциз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »