Мароко позволява късите поли

Мароко позволява късите поли
Бъдещото правителство на Мароко няма да кара жените да се обличат по-скромно. Снимка: plus.ma
A A+ A++ A

Бъдещото правителство на Мароко няма да кара жените да се обличат по-скромно, заяви Абделилах Бенкиране.

Абделилах Бенкиране ще оглави коалиционно правителство, след като неговата Партия за справедливост и развитие стана последното ислямистко движение, което спечели избори след „Арабската пролет“, съобщи „Ройтерс“.

Партията няма търпение да успокои светската част от обществото в Мароко, като чуждестранните инвеститори и туристите, които носят голяма част от приходите на страната, че новото правителство няма да налага строг мюсюлмански морален код.

„Ние сме горди, че мирогледът ни е ислямски. Аз никога няма да се интересувам от личния живот на хората. Аллах е създал свободно човечество. Никога няма да държа сметка дали една жена носи къса или дълга пола“, заяви бъдещият премиер на Мароко.

„Но има неща, които са забранени от закона. Мисля, че дори в някои страни на Европа хората не могат да се появяват голи на обществени места“, отбеляза той на среща с група журналисти в Рабат.

Относно Европа новият премиер каза, че страните й „са наши приятели и ние се нуждаем от тях, както и те от нас... Връзките на Мароко с Европа са не само исторически, но и философски“.

#Мароко #правителство #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници