Туристическият бранд на България готов през зимата

Туристическият бранд на България готов през зимата
Иво Маринов обясни, че разработването на новия бранд на България трябва да представи страната като целогодишна дестинация – атрактивна и достъпна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До февруари следващата година трябва да бъде готов туристическият бранд на България, съобщи на кръгла маса във Велико Търново зам.-министърът на туризма Иво Маринов.

Старата столица е домакин на информационна среща, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по повод разработването на стратегия за бранд „България", предаде Дарик.

До февруари 2013 г. трябва да бъде създаден и пилотен регионален бранд, който ще се превърне в образец за разработване на всички останали в страната, допълни Маринов.

Той обясни, че разработването на новия бранд на България трябва да представи страната като целогодишна дестинация – атрактивна и достъпна, с конкурентни туристически продукти и възможност за разглеждане на много забележителности.

Фокусът на туристическия поток, който страната България ще привлича, трябва да бъде насочен приоритетно към четири страни – Германия, Русия, Румъния и Великобритания, показват изследвания, направени сред 37 български туроператори и 300 чуждестранни от 15 страни.

Резултатите от маркетинговите проучвания за възприятията и познатостта на България като туристическа дестинация и нагласите на потребителите спрямо местните туристически продукти бяха представени на кръглата маса.

Гърция, Турция, Австрия и Чехия са най-конкурентните страни на България като туристически дестинации, сочат данните.

За конкуренти по отношение на летния туризъм са определени Турция, Гърция, Хърватска, Италия и Испания, а за зимния – Австрия и Италия.

Относно СПА и балнеотуризма България се конкурира с Чехия.

Според оценките на чуждестранните туристи и туроператори България е малко позната туристическа дестинация, свързана основно с добри възможности за морски туризъм и достъпни цени.

#зам.-министър на туризма #Велико Търново #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #България #Германия #Русия #Румъния #Великобритания #Гърция #Турция #Австрия #Чехия #Хърватска #Италия #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"