Любовницата на шефа на ЦРУ заплашвала негова приятелка

Любовницата на шефа на ЦРУ заплашвала негова приятелка
Агентите бързо разбрали, че шефът на ЦРУ е замесен в извънбрачна афера с омъжена жена и започнали разследване дали има евентуален пробив в националната сигурност. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американските медии идентифицираха втората жена в аферата Петреъс, пише британският в. „Дейли телеграф".

Пола Бродуел, биографка и предполагаема любовница на бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, изпратила поредица заплашителни имейли до Джил Кели, която се уплашила и се обърнала за помощ към ФБР, посочва „Дейли телеграф", цитиран от Дарик.

Агентите бързо разбрали, че шефът на ЦРУ е замесен в извънбрачна афера с омъжена жена и започнали разследване дали има евентуален пробив в националната сигурност.

Макар че имейлите, изпратени анонимно от Бродуел, съдържали намеци за класифицирана информация, ФБР стигнало до заключение, че няма заплаха за сигурността и че става дума за случай на обикновена ревност.

Според в. „Ню Йорк пост" в писмата Бродуел казала на смятаната от нея за съперница: „Зная какво си направила" и я предупредила: „Стой далеч от моя човек".

Кели, 37-годишна, организирала социални събития за американските военни във Флорида по времето, когато Петреъс е шеф на Централното командване на САЩ, базирано в същия щат.

В изявление, публикувано на сайта на Ей Би Си нюз, семейство Кели потвърди, че са семейни приятели с Петреъс от повече от пет години, предава БТА.

Самата Джил Кели настоя да бъде зачитана неприкосновеността на личния й живот пред кореспондент на „Ройтерс" по време на детско парти за рожден ден с над 100 гости в дома й в луксозен квартал близо до военновъздушната база „Макдил", в Тампа, Флорида.

Кели и Петреъс „са дългогодишни приятели и нищо повече", заяви за „Ройтерс" източник, близък до семейство Петреъс.

Той потвърди, че Джил и съпругът й Скот, раков хирург от Тампа, се сприятелили със семейството на генерала, когато той бил базиран в „Макдил" от 2008 до 2010 г., и поддържали връзка и след това във Вашингтон, където гостували на роднини.

#Пола Бродуел #ЦРУ #Дейвид Петреъс #ФБР #Джил Кели #САЩ #Тампа #Флорида #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници