Денков се извини за "терористите", но не и на тези с яхти

Денков се извини за "терористите", но не и на тези с яхти

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Премиерът Николай Денков се извини снощи на селскостопанските производители, които готвят за днес първия голям протест срещу правителството, за думите си от събота, че не преговаря с терористи.

Ако някой от тези хора се е почувствал засегнат от тези мои думи, а те не са насочени към тях, готов съм да се извиня. Но има други, на които не виждам за какво да се извинявам. Това са тези, които получават лъвския пай от многомилиардните помощи, които бяха дадени през миналите години. С тези помощи от Европа и бюджета те си купиха яхти и скъпи коли, построиха си вили и голяма част от тези хора сега са в сърцето на организацията на този протест. Призовавам

хората от аграрния сектор в следващите дни да решат в коя от двете групи искат да участват, каза акад. Денков.

В събота премиерът бе попитан от журналисти няма ли да преговаря със зърнопроизводителите и той припомни, че няколко пъти ги е канил на преговори и дори се е срещал с бранша още през юли. След обявяването на намерението за премахване на ембаргото върху вноса от Украйна обаче те демонстративно отказвали да се срещнат и вместо това обявиха общонационални протести, в които твърдят, че ще участват всички земеделски браншове. Затова коментарът му онзи ден бе, че с терористи не преговаря.

#терористи #акад. Николай Денков #зърнари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници