Масов гроб на хора на Кадафи открит в родния му град

Масов гроб на хора на Кадафи открит в родния му град
Войник от силите на бунтовниците позира пред джипа, с който се предполага, че Кадафи се е опитал да избяга от Сирт, преди конвоят му да бъде атакуван с въздушен удар на НАТО. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Масов гроб с 267 трупа на хора, подкрепящи режима на покойния вече диктатор на Либия Муамар Кадафи, е бил намерен в гр. Сирт.

Сирт е родният град на Кадафи и последната му крепост срещу силите на бунтовниците, където той беше заловен и убит преди седмица.

Повечето от убитите са разпознати като поддръжници на Кадафи. Те са били екзекутирани, съобщи представител на Международния Червен кръст, цитиран от „Фокс Нюз“ и РИА „Новости“.

Временният национален съвет на либийските бунтовници е обещал да разследва екзекуциите и да накаже извършителите.

Откриването на масовия гроб в Сирт става ден след като Муамар Кадафи и един от синовете му Мутасим Кадафи бяха погребани на тайно място в либийската пустиня.

По време на почти деветмесечната гражданска война в Либия либийските бунтовници разкриваха за международната общност редица случаи на масови екзекуции от страна на диктатурата. В последните седмици обаче се появиха твърдения, че бунтовниците също са извършвали масови екзекузии на хора от режима на Кадафи.

#Либия #Муамар Кадафи #погребение #масов гроб #екзекуция #гражданска война #Сирт #бунтовници #Временен национален съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »