Колективна оставка на медици във варненския кръвен център

Колективна оставка на медици във варненския кръвен център
Д-р Маргарита Точкова обясни, че досега усилията им за водене на разговори за изпълнение исканията на протестиращите са останали без резултат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 38 лекари и медицински сестри от кръвния център във Варна подават колективна оставка в знак на протест срещу ниското заплащане на труда им и лошите условия на работа.

Д-р Маргарита Точкова обясни, че досега усилията им за водене на разговори за изпълнение исканията на протестиращите са останали без резултат, предаде БНР.

Според нея обещаното за ноември увеличение на заплатите няма да се отрази върху трудовите възнаграждения на работещите в кръвния център.

Д-р Точкова е категорична, че ако до един месец не се намери решение и когато оставките на медиците влязат в сила, има риск освен персоналът да остане без работа, да се затруднят и доставките на кръв и кръвни продукти за района на Североизточна България.

„Специалистите при нас се обучават за много дълго време. Риск има за нас да останем без работа, но риск има и да останем на същото положение, на каквото бяхме през миналата зима. Никой не ни е потърсил за нищо. Искаме поне среща", подчерта още д-р Точкова.

#Варна #кръвен център #оставки #д-р Маргарита Точкова #Североизточна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"