Трактора сменял често завещанието си! Няколко жени, законни и незаконни деца се облизват за баснословното му богатство

Трактора сменял често завещанието си! Няколко жени, законни и незаконни деца се облизват за баснословното му богатство
A A+ A++ A

След убийството на Алексей Петров възниква въпросът, кой ще прибере фантастичните му авоари, които според злите езици надхвърлят 300 млн. лв. Хора от обкръжението му посочват, че приживе се опитал да спести драмите на близките си, като е направил нотариално заверено завещание. Копие от документа се съхранява в една от големите столични адвокатски кантори.

Алексей е пристъпил към написването на завещанието след атентата с гранатомети срещу мерцедеса му през 2015 г. Впоследствие то е било преправяно неколкократно.

Запознати твърдят, че при всяка смяна на настроението Трактора е викал адвокатите си, за да променят последната му воля. Поне три жени и неизвестен брой законни и незаконни деца се очаква да се включат в борбата за милионите, които Петров оставя като имоти, банкови сметки и фирмени дялове.

Бизнес историята на Алексей Петров започва още през 90-те години на миналия век, когато той е съдружник в един от ранните силови застрахователи „Аполо и Болкан”.

По-късно Трактора основава нова компания „Спартак“ с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови колеги от Съюза на бившите барети.

След няколко трансформации дружеството се прекръства на „Лев Инс” и се превръща в един от лидерите на застрахователния пазар, който само за м.г. обявява над 445 млн. лв. премиен приход.

Парадоксално обаче официално декларираната печалба е пренебрежимо малка. Трактора винаги е твърдял, че в компанията има съдружници от Израел, но според запознати застрахователното дружество винаги е било управлявано лично от него и официалната му половинка Ива Павлова.

Финансисти оценяват „Лев Инс” на поне 600 милиона лева към момента, ако се стигне до продажба на дружеството. На този етап не е ясно какво ще се случи със застрахователната компания.

Справка в Търговския регистър показва, че Ива Павлова участва в управлението на 7 фирми, една от които е застрахователна компания „Лев Инс”. Под контрола й са 50 търговски дружества – охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметровата компания „Такси-С- Експрес”, туристически фирми и ресторанти.

Бизнес империята включва и много други компании в различни сектори – пенсионно и животозастраховане, охранителни фирми, дружество за управление на автомобилни паркове и джипиес оборудване, за оборудване на хлебозаводи, производство на биохрани и др.

Единственото официално признато дете на Алексей Петров – дъщерята Диляна, вече е на около 25 г. и притежава две фирми. Едната е „Соломон груп” за консултантски услуги, а другата е „Тора Сълюшънс” за електронна търговия и уеб дизайн. Диляна движи и ресторант „Делвите”, известен с неособено добрата си кухня, който се превърна в бърлога на Трактора в последните години.

#Алексей Петров #завещание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници