5 патрулки охраняваха десетина души на протест срещу полицейското насилие

5 патрулки охраняваха десетина души на протест срещу полицейското насилие
Едва десетина граждани се събраха около пилоните на НДК в неделния следобед, за да протестират срещу полицейското насилие в България. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Едва десетина граждани се събраха около пилоните на НДК в неделния следобед, за да протестират срещу полицейското насилие в България.

5 патрулни коли охраняваха протеста, който беше вял, въпреки заявеното желание за участие от страна на близо 1700 души в социалната мрежа Фейсбук, предаде БГНЕС.

Протестът беше провокиран от ареста на младеж по време на Световния протест на „Анонимните" на 5 ноември.

Според протестиращите, задържаният на 5 ноември Симеон не е този, който хвърли паве по сградата на Народното събрание по време на митинг-шествието и счупи едно от витринните стъкла.

Затова и днешната им акция, освен срещу полицейското насилие, е обявена и като флашмоб в защита на Симеон под надслов: „Утре може да сме ние, може да си самия ти. Не бъдете безразлични!".

Недоволството на днешния протест не е провокирано от това, че един от протестиращите е бил задържан, а от това че според организаторите на протеста, младежът е задържан несправедливо.

С коментарите си в социалната мрежа Фейсбук, където е създадено събитие за днешната акция, гражданите казват, че служителите на реда, които охранявали демонстрацията на 5 ноември, са задържани несправедливо Симеон. Според тях друг е хвърлил павето и счупил стъкло на парламента.

#НДК #полицейско насилие #протест #Фейсбук #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"