Израел стреля предупредително срещу Сирия

Израел стреля предупредително срещу Сирия
Военните са предприели предупредителните действия, след като в северната част на Израел падна сирийски минохвъргачен снаряд. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Израел стреля предупредителн по военни цели на територията на Сирия, съобщи армията на страната в комюнике.

Военните са предприели предупредителните действия, след като в северната част на Израел падна сирийски минохвъргачен снаряд, предават АФП и БГНЕС.

Израелското обществено радио уточни, че войниците са стреляли към сектор в близост до позиция на сирийската армия.

Според израелски военни източници, които уточняват, че при атаката е използвана противотанкова ракета с голяма точност „Тамуз", израелската артилерия нарочно не е улучила сирийската позиция.

Неотдавна при продължаващия вътрешен конфликт в Сирия минохвъргачен снаряд уцели пост на израелската армия на Голанското плато, близо до израелско-сирийската граница.

В отговор израелските войници дадоха предупредителни изстрели към сирийците, се казва в комюникето.

Едновременно с това Израел внесе оплакване пред силите на ООН, разположени на Голан, и предупреди, че няма да търпи стрелба от Сирия към Израел и израелският отговор ще бъде безпощаден.

„Отблизо следим какво става на нашата граница със Сирия и сме готови за всякакъв развой," заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху по време на съвещание на правителството.

Това е първият инцидент от този род от края на израелско-арабската война през октомври 1973 г.

Израел официално е във война със Сирия. Въпреки окупирането и анексията от Израел на част от сирийския Голан, която международната общност не признава, между двете страни нямаше някакви съществени сблъсъци след края на войната от 1973 г.

#Израел #Сирия #ООН #Бенямин Нетаняху #премиер на Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници