Лиляна Павлова опипва почвата за български бизнес в Катар

Лиляна Павлова опипва почвата за български бизнес в Катар
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова търси възможности за развитието на българския бизнес в Катар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова търси възможности за развитието на българския бизнес в Катар.

Тя е на посещение в Доха, където проучва вариантите за участие на български фирми в предстоящите строителни проекти в Катар, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В неделя Лиляна Павлова проведе първата си работна среща – с шейх Абдул Рахман ал-Тани, министър на общините и планирането.

Той я увери, че българският бизнес ще има пълен достъп до информация за всички проекти, които ще се изграждат в Катар и условията и изискванията за правене на бизнес в арабската държава.

На срещата в Министерството на общините бяха представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и 5-годишната националната стратегия за развитие.

Представители на държавната благоустройствена компания „Ашгал" показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткосрочен план. Беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Министър Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха, която през 2022 г. ще бъде домакин на Световното първенство по футбол.

По-късно Лиляна Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с държавната компания „Катари диар", специализирана в областта на недвижимите имоти.

#Катар #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #недвижими имоти #строителство #Световно първенство по футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"