Николай Денков: Изпълнили сме всички критерии за Шенген

Николай Денков: Изпълнили сме всички критерии за Шенген

ФБ/МС

A A+ A++ A

"Страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген", заяви Премиерът акад. Николай Денков на среща с европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Премиерът акад. Денков е провел среща с Вестагер, на която са обсъдени визията и приоритетите на България за бъдещото развитие на Европейската инвестиционна банка. Това съобщиха от Министерския съвет на своята официална фейсбук страница. На разговорите е присъствал и министърът на финансите Асен Василев.

Вестагер е кандидат за президент на финансовата институция. Общо бе мнението, че сътрудничеството в контекста на реализацията на проекти в нашата страна трябва да продължи, като бе посочено, че изпълнението им ще бъде в полза на гражданите не само на региона, но и на Европа, посочват от правителствената пресслужба.

Членството на България в Шенгенското пространство и в еврозоната също били акцент по време на срещата. Премиерът Денков изтъкна, че страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген и подчерта бъдещите позитивните резултати от членството на България за цялата европейска общност.

През септември се очаква в България да пристигне чуждестранна мисия, която да провери готовността на страната за влизане в Шенген. По време на правителствено заседание, провело се на 9 август, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи за проведени двустранни срещи с европейския комисар по вътрешни работи Илва Йохансон и с министъра на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург.

#МС #Шенген #България в Шенген #Маргрете Вестагер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници