Поне 13 жертви взел силният трус в Мианмар

Поне 13 жертви взел силният трус в Мианмар
Земетресения в Мианмар не стават много често. През март 2011 г. трус с магнитуд 6,8 отне живота на 74 души в бившия Бирмански съюз. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 13 са жертвите на силното земетресение и последвалите вторични трусове в централната част на Мианмар, а поне 40 са ранените, съобщи неправителствената организация „Спасете децата" (Save The Children).

Епицентърът на земетресението е локализиран на 117 км северно от втория по големина град Мандалай, на дълбочина 10 км, съобщи Американският институт по геофизика.

По първоначални данни силата на труса е била 6,6 по скалата на Рихтер, но според обновената информация земетресението е било с магнитуд 6,8.

Макар столицата на Бангладеш Дака да е на повече от 570 км от центъра на труса, той бе почувстван и в най-населения град на света. Земетресението бе усетено също в Тайланд, включително столицата Банкок, предаде АФП.

Земетресения в Мианмар не стават много често. През март 2011 г. трус с магнитуд 6,8 в щата Шан, близо до границата с Лаос и Тайланд, отне живота на 74 души в бившия Бирмански съюз.

#Мианмар #Save the Children #Мандалай #Бангладеш #Дака #Тайланд #Банкок #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници