СНИМКИ Последно сбогом с Алексей Петров си взеха Златко, Баретата, Пламен Бобоков и Ваня Червенкова

СНИМКИ Последно сбогом с Алексей Петров си взеха Златко, Баретата, Пламен Бобоков и Ваня Червенкова

bTV

A A+ A++ A

Близки, приятели и колеги си вземат последно сбогом с Алексей Петров в „Бояна“. Допълнителна охрана, частни гардове и полиция охраняват поклонението, което се състои в Православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“.

На него дойдоха колегите на Петров от “Лев Инс”, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици, Златомир Иванов – Баретата, бизнес дамата Ваня Червенкова и дъщеря ѝ, политикът Александър Паунов от БСП, бизнесменът Пламен Бобоков, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков, съобщи bTV.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния квартал „Драгалевци“. Вътрешният министър Калин Стоянов коментира, че се разглеждат две основни версии – отмъщение или финансов дълг.

Алексей Петров бe бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. Президент на българската и балканската федерации по карате.

Роден е на 23 април 1962 г. в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 г. в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990 г.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

През 2009 г. Петров е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

Бил е треньор на българския национален отбор по карате. Президент е на Българската национална федерация карате.

Преподава в УНСС от края на 1990-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР.

Алексей Петров е бил щатен служител в Държавна сигурност, управление VI, направление „Т“.

На 7 юли 2011 г. е издигната кандидатурата му за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. Кандидат за вицепрезидент първоначално се предполага, че ще е бившата съдийка Душана Здравкова, но впоследствие става доц. д-р на техническите науки Николай Георгиев – бивш военен аташе в посолството на България в Париж. Това е първата кандидатура за президентските избори.

#Алексей Петров #погребение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници