Тотю Младенов: Пазарът на труда е основният приоритет за 2013 г.

Тотю Младенов: Пазарът на труда е основният приоритет за 2013 г.
Преди второто четене на бюджета в парламента, Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще иска преразглеждане на средствата по програмите за намаляване на безработицата. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пазарът на труда е основият приоритет за 2013 г., заяви социалният министър Тотю Младенов.

За тази цел Младенов каза, че се използват в максимална степен ресурсите, които има по националния план за заетостта и по оперативна програма „Човешки ресурси, информира БНР.

Преди второто четене на бюджета в парламента, Министерството на труда и социалната политика (МТСП)  ще иска преразглеждане на средствата  по програмите  за намаляване на безработицата, посочи Младенов.

„По всички програми на МТСП в цялата страна работят 70 000 души. Затова, между първо и второ четене, с Министерството на финансите, ще търсим повече ресурс, ако е необходим по те зи програми за заетост, особено за безработните", допълни социалният министър.

#пазар на труда #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #МТСП #Министерство на финансите #бюджет #заетост #безработица #Министерство на труда и социалната политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"