Патладжани с доматен сос и чесън - вкусни и топли, и студени

Патладжани с доматен сос и чесън - вкусни и топли, и студени

Таня Левенова/Gotvach.bg

A A+ A++ A

Необходими продукти:

патладжани - 2 бр. средни

домати - 400 г

доматено пюре - 1 ч.л.

вода - 100 мл

захар - 1 с.л. равна

чесън - 4 - 5 скилидки

магданоз - 1/2 връзка

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части. Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им. След това се измиват, подсушават се и се нарязват на парчета като картофи за пържене.

В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност, като се разбъркват често - правя го с две дървени лъжици, за по-лесно. Когато са готови, се изваждат в чиния.

В същия тиган с добавка на малко олио/ако не е останало от патладжаните/, се изсипва консервата с домати.

С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност. Поставя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата. Сосът се пържи до желаната гъстота. Накрая се добавя нарязаният чесън, магданозът и захарта.

Към готовия сос се прибавят патладжаните и се оставя ястието да се задуши за около пет минути.

Изключва се котлонът и оставяте ястието да се готви още 1-2 минути. Вкусно е и топло, и студено, пише gotvach.bg.

#кухня #българска кухня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници