Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите, ако бюджетът е на плюс

Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите, ако бюджетът е на плюс
Запитан дали ще има надбавки за държавните служители, така наречената 13-та заплата, министърът отсече, че в никакъв случай, откакто той е министър, никога не са давани и никога няма да се дават. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета, обеща министър Симеон Дянков.

Той коментира, че през септември за първи път от 2008 г. има бюджетен излишък, октомври също е бил добър месец,  а по предварителни данни ще има балансиран бюджет, предаде информационна агенция „Фокус".

„Аз обмислям, само като имам парите, така че това ще се говори през първата седмица на декември. Не сме правили никакви разчети, просто гледаме бюджета да се изпълни. Пенсионерите тази година са около 2 150 000, значителна бройка - така че винаги, когато става въпрос за увеличаване на пенсии – дали надбавки или постоянно увеличаване, както правим от следващата година с 9.8%, това е значителна сума", каза Дянков.

Запитан дали ще има надбавки за държавните служители, така наречената 13-та заплата, министърът отсече, че в никакъв случай, откакто той е министър, никога не са давани и никога няма да се дават.

„На тях им се плаща, за да си вършат работата. Променихме Закона за държавния служител от месец август, така че по-добрите служители получават до 30% гъвкаво заплащане, но извън това няма да има никакви допълнително пари. Изчистихме го това от закона. Оказа се, че в над 80 закона имаше такава възможност. Вече няма, защото не смятам, че те трябва да получават повече, отколкото им пише в договорите", категоричен беше финансовият министър.

#пенсионери #надбавки #Коледа #Министър на финансите #Симеон Дянков #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници