Бойко Найденов: Не може държавата да е заложник на един човек - Марковска

Бойко Найденов: Не може държавата да е заложник на един човек - Марковска
Според заместника на Борис Велчев дебатът около избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд е излязъл извън рамките на нормалното. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Временноизпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов изрази негативно отношение към казуса „Марковска" и заяви, че прокуратурата няма да се занимава с него.

Според заместника на Борис Велчев дебатът около избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд е излязъл извън рамките на нормалното, цитира го „Дарик".

„Ако един магистрат, особено кандидатиращ се за такава висока длъжност, не може да намери своята достойна защита, явно нещата са сложни. Ако бях на мястото й, бих се замислил", заяви Найденов.

Според него, ако има нещо вярно в обвиненията срещу съдия Марковска, не би било редно да се продължава с тази истерия.

„Не може държавата да става заложник на един човек. Директорът на ЦРУ подаде оставка заради любовна афера, така че не винаги трябва да се разсъждава строго в правни категории – правото е изкуство на справедливостта и морала", допълни позицията си Бойко Найденов.

Той отхвърли категорично възможността прокуратурата да се занимава с казуса „Марковска". Прокуратурата няма такива функции – да издирва адреси, имена и т.н., заяви Найденов по повод искането на Марковска прокуратурата да извърши проверка за сигнала срещу нея. Всеки би трябвало сам да се оневини, заяви Найденов, който не пожела да коментира изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, който през седмицата увери, че МВР ще се заеме със случая, за да установи автора на сигнала, злепоставящ съдия Марковска чак в Брюксел.

#Бойко Найденов #главен прокурор #Венета Марковска #КС #съдия #Конституционен съд #скандал #прокуратура #държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"