Какво е общото между убийствата на Алексей Петров, Къро и смъртта на брат Галев

Какво е общото между убийствата на Алексей Петров, Къро и смъртта на брат Галев

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Мафиотското убийство на Алексей Петров е отмъщение за смъртта на висаджийския бос Красимир Каменов-Къро, твърди вестник Уикенд, цитиран от "Флагман". В обширна разработка изданието прави аналогия между показната екзекуция на Къро и тази на боса на „Лев инс“, цитирайки данни от разследването.

„Работи се по няколко основни версии, сред които са бизнес конфликт, мафиотска вендета и лично отмъщение“, казва запознат с досъдебното производство.

Петров е ликвидиран, защото бил връзката между физическите извършители на убийството на Къро и поръчителите. Твърди се, че убийството на Къро е било уредено в България заради желанието му да свидетелства пред федералните служби на САЩ за връзки на високопоставени политики с криптокралицата Ружа Игнатова. Твърди се, че Къро е трябвало да даде показание, подкрепени с документи чрез конферентна връзка заедно с Васил Божков.

За професионалната екзекуция на Къро са били наети 9 човека, облечени с униформи на американската служба за борба с трафика на наркотици ДЕА. Неофициално се твърди, че част от тях са българи, живеещи от години в ЮАР и работещи за т.нар. Братя Галеви.

Само седмица след разстрела на Къро единият брат Галев – Ангел Христов мистериозно почина, уж от инфаркт, а и до днес не е ясно как изобщо се е прибрал в България.

„Едва ли някога мафиотският ребус, обвързващ убийствата на Къро, Ангел Христов и Алексей Петров ще бъде разплетен. Има различни версии, някои от тях взаимно изключващи се, но общото е едно – трите случая са свързани“, убеден е столичен антимафиот.

Той самият е склонен да вярва, че Алексей Петров е ликвидиран за отмъщение от хората на Къро.

#убийства #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници