МВР задържа седем деца, самонастанили се в къща

МВР задържа седем деца, самонастанили се в къща
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Седем деца на възраст между 14 и 18 години, самонастанили се в чужда къща, са били задържани вечерта в петък от полицията в София.

Две от задържаните деца са били бити от роднина на собствениците, твърдят техни близки, но от МВР категорично отричат това да е факт, предаде БНР.

Децата са задържани в 4-то РПУ, но после са били пуснати, освен 18-годишния младеж, който е пълнолетен. Родителите им обещаха да търсят правата си.

От месеци седемте приятели ходели след училище в изоставена къща в квартал „Витоша" и там прекарвали времето си. Посещенията им били със знанието на друг техен приятел, който обаче не бил с тях в злополучната вечер.

В петък вечерта роднина на собственика се появил и започнал да гони децата. След като ги набил, той извикал полиция, която задържала децата в ареста. Две от тях са билии откарани в болница за преглед, информира Би Ти Ви.

Не е ясно дали насилникът е задържан, но в събота адвокатите на родителите ще искат обяснение от МВР по случая, който вече се разследва.

От полицията заявиха, че децата са се самонастанили в къщата, побой върху тях не е имало. Малолетните и непълнолетните са освободени след разпит. Само едно момче, което е на 18 г., е било задържано за 24 часа.

#деца #София #полиция #МВР #къща #побой #родители #квартал #„Витоша"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"