"400 шева" и изцепката на Вежди Рашидов стигнаха до испанските медии

"400 шева" и изцепката на Вежди Рашидов стигнаха до испанските медии

стоп кадър

A A+ A++ A

Коментарът на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, който нарече жертвите на домашно насилие „ку*ви“ по време на една от почивките в пленарната зала, стигна и до медиите в далечна Испания.

Редакцията на онлайн изданието 20minutos запозна аудиторията си с вчерашната случка, пояснявайки, че Рашидов е подал своята оставка като председател на Комисията по култура и медии в парламента.

Всички к*рви се събудиха и се сетиха след 15 години, че са били изнасилени, както стана с онзи американски режисьор, цитираха думите на Рашидов от испанската редакция, уточнявайки, че става дума за Харви Уайнстийн.

„Рашидов е най-възрастният народен представител в парламента. Бил е два пъти министър на културата и седем пъти е бил избиран за депутат. От партията му ГЕРБ се разграничиха от казаното от него“, допълват от 20minutos.

От испанското издание запознаха читателите и със случая с Дебора от Стара Загора, заради който разясняват, че българските депутати са били принудени да си прекъснат лятната ваканция, за да увеличат наказанията за домашно насилие в Наказателния кодекс.

България е една от шестте страни в ЕС, която все още не е ратифицирала Истанбулската конвенция, припомнят още от испанската редакция на онлайн изданието.


#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници