Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен

Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен

iNews.bg/Марио Евстатиев

A A+ A++ A

Началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР. Това съобщават от пресцентъра на ведомството. Като причина се посочват "допуснати съществени пропуски" при разследването на убийството на млада жена от Лозен през миналата година, за което заподозреният за двойното убийство в селото Чавдар Бояджиев призна.

Освен това началникът на сектор "Престъпления против личността" към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, допълват от ведомството.

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост. По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че с допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР, подчертават от министерството.

#МВР #убийство #Лозен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници