Асад: Само урните ще решат бъдещето ми

Асад: Само урните ще решат бъдещето ми
Сирийският президент Башар Асад заяви, че „само урните" могат да решат неговото бъдеще, и предупреди за опасност от продължителен конфликт с бунтовниците. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад заяви, че „само урните" могат да решат неговото бъдеще, и предупреди за опасност от продължителен конфликт с бунтовниците.

Държавният глава на Сирия направи това изявление в интервю за руската телевизия „Раша тудей", цитирана от АФП и БГНЕС.

Отстраняването или оставането на президента „може да бъде решено само чрез урните", заявява Башар Асад, добавяйки, че става въпрос за „народна тема".

„Не става въпрос за това, което се говори, а за това, което можем да направим чрез урните, и именно урните ще решат чисто и просто за който и да е президент дали да остане, или да си отиде," подчертава Башар Асад, който говори на английски.

В това интервю, взето в Дамаск от кореспондентката на телевизия „Раша тудей", той казва също така, че Сирия не е в „гражданска война", а е изправена пред конфликт с бунтовниците, който може да се окаже „продължителен", ако те не престанат да получават помощ от чужбина.

„Това не е гражданска война. Става дума за тероризъм и за подкрепа от чужбина за терористите за дестабилизиране на Сирия. Това е наша война," подчертава президентът.

Сирийската криза се разрази през март 2011 г. и вече е взела около 36 000 жертви. По данни на ООН бежанците от страната наброяват около 700 000 души.

#Башар Асад #президент на Сирия #Русия #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници