Демократите обявиха победа за Обама и във Флорида

Демократите обявиха победа за Обама и във Флорида
Президентът на САЩ Барак Обама вече се поздрави с преизбирането си преди резултатите от Флорида, след като събра необходимите му 270 гласа в Избирателната колегия от другите краища на страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Демократическата партия на САЩ печели президентските избори и във Флорида, обяви съветник на държавния глава Барак Обама.

Щатските власти във Флорида бяха засипани с обвинения заради забавянето на резултатите от изборите на 6 ноември, предадоха АФП и БГНЕС.

Барак Обама в крайна сметка не се нуждаеше от най-големия ключов щат, за да си спечели втори мандат, тъй като събра необходимите му 270 гласа в Избирателната колегия от другите краища на страната. Екипът му обаче вярва, че държавният глава печели и в „Слънчевия щат".

„От името на демократите във Флорида поднасям на президента Барак Обама поздравления за преизбирането му и победата в щата Флорида, която му носи 29 гласа в Колегията," обяви лидерът на местните демократи Род Смит.

По време на президентския вот в началото на новия век оспорваната надпревара в щата доведе до безизходица, от която страната излезе с помощта на Върховния съд.

Тогава Темида се произнесе в полза на Джордж У. Буш, въпреки че републиканецът изгуби народния вот.

Старши-съветник на Мит Ромни по-рано намекна, че мормонът е понесъл загуба и във Флорида. Очаква се резултатите от щата да бъдат оповестени всеки момент.

#САЩ #президентски избори #Барак Обама #Президент на САЩ #Флорида #Мит Ромни #Демократическа партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници