ГДБОП свали пиратски сайт

ГДБОП свали пиратски сайт
A A+ A++ A

Сайт, качвал незаконно български сериали, бе разбит при акция на антимафиотите от дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП, заедно със свои колеги от секторите БОП във Враца и Плевен. Сваленият портал е tvseriali.bg. Действията са реализирани днес под ръководството на Софийската районна прокуратура.

При извършената проверка спецполицаите установили собственика на сайта. Изяснено е, че чрез този сайт мъжът е предоставял достъп до множество телевизионни сериали, чиито права за разпространение и излъчване принадлежат на "Нова Броудкастинг Груп” и "БТВ Медиа груп”. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в руски сайт за хостинг на видеосъдържание. Изяснено е, че видеоклиповете, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, са разпространявани и от други потребители на сайта, като най-активните са установени.

Достъпът до сайта tvseriali.bg е прекратен поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост и с оглед тяхното преустановяване. В хода на действията са иззети документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Операцията е проведена в рамките на ЕMPACT - Европейската мултидисциплинарна платформа за борба с криминални заплахи (EMPACT). България, в частност ГДБОП, ръководи приоритетната дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост.

#ГДБОП #пиратство #авторски права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници