Нашмъркани с кока акули щурмуват плажовете, предупреждават специалисти

Нашмъркани с кока акули щурмуват плажовете, предупреждават специалисти

pixabay

A A+ A++ A

Гафове на наркотрафикантите, изхвърлили кокаин в морето като точка от маршрута им към крайната дестинация, но попаднал по един или друг начин у хищниците, правел животните още по-агресивни и това водело до увеличаване на кървавите нападения срещу хората.

По думите на испанския експерт Хуан Луис Малпартида, наркотиците влияят не само на хората, но и на животните, пише "Телеграф".

Напоследък са зачестили съобщенията за атаки на акули, което се свързва с евентуална среща на големите морски хищници с изхвърлени в морската вода наркотици.

Специалистът подчерта за огромната опасност от акули, консумирали кокаин, който е изхвърлян от наркотрафикантите. „Преди да потъне на дъното, дрогата може да бъде погълната от акула или който и да е вид риба в морето, свикнали да ловуват остатъците от улова, който рибарите изхвърлят от мрежите си”, обясни Хуан Луис Малпартида.

"Ако това се прави редовно и всеки ден в морето отиват купища дрога, нормално е нервната система на тези животни да се промени. Първо, поради еуфорията, която ги прави много по-опасни и агресивни, плюс реакцията на абстиненцията“, предупреди той.

Експертът допълни, че търсенето на наркотици, приближава акулите към брега и от това може да последва нещо много страшно.

#акула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници