Карлос Контрера подаде оставка като шеф на комисия в СО

Карлос Контрера подаде оставка като шеф на комисия в СО

ФБ/Карлос Контрера

A A+ A++ A

Председателят на комисията по „Транспорт и пътна безопасност“ към Столичната община Карлос Контрера подаде оставка, съобщи той в профила във фейсбук. Според Контрера от близо година отношенията на ВМРО с ГЕРБ в столичния общински съвет (СОС) са силно обтегнати, като дава примери за решения, които са взимани от ГЕРБ заедно с „Демократична България“ (ДБ) и „Спаси София“, срещу които ВМРО е било "против".

„Конкретният повод, довел до решението ми и решението на ВМРО да се оттегля, е от вчерашното заседание на комисията по транспорт, което вече преля чашата. ГЕРБ верифицираха с подписа на ресорния си общински съветник по транспорта Зафир Зарков, дивотиите на "Демократична България" и Борис Бонев“, пише Карлос Контрера.

Става дума за предложението за въвеждане на единен стандарт за обозначаване на линиите на обществения градски транспорт, както и връщане на нощния транспорт в столицата.

„Подадената днес оставка е плод на загубеното доверие между ВМРО и ГЕРБ. Никога не сме бягали от отговорност за града, от непопулярните решения, но не на всяка цена. Няма как ВМРО да стои като гръмоотвод до ГЕРБ в тази ситуация. Пиша това без лоши чувства, в крайна сметка направеното за тези близо четири години не е никак малко, особено в транспорта“, пише още Карлос Контрера.

#Карлос Контрера #оставка #СО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници