Арестуваха Тимошенко в затвора

Арестуваха Тимошенко в затвора
Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше арестувана повторно заради нови обвинения. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше арестувана повторно заради нови обвинения.

Украинската опозиционна лидерка Юлия Тимошенко, която е в затвора, бе формално арестувана отново по нови обвинения, съобщи адвокатът й Сергий Власенко, цитиран от „Ройтерс“.

„За съжаление съдията издаде заповед, съгласно която Тимошенко бе арестувана за втори път“, каза Власенко. Заповедта била изпълнена в затворническата й килия в полицейския арест в Киев снощи.

Новите обвинения срещу бившия украински премиер са свързани с предполагаемо укриване на доходи и кражба на държавни средства между 1996 и 2000 г., когато тя ръководи газовата компания „Обединени енергийни системи“, припомня bTV.

Обвинението за злоупотреба със служебното положение, по което Тимошенко бе осъдена през октомври, е свързано с посредничество за газова сделка с Русия през 2009 г., когато тя бе премиер.

Полицията в Украйна арестува Юлия Тимошенко на 5 август 2011 г. Бившият министър-председател на страната беше задържана за неуважение към съда.

Тя беше задържана на съдебно заседание в рамките на дело, по което бе обвиняема, и осъдена по-късно на 7 години затвор за злоупотреби с власт.

#министър-председател #дело #съд #полиция #Украйна #адвокат #Юлия Тимошенко #арест #затвор #Тимошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници