Заплатите на българските дипломати остават непроменени

Заплатите на българските дипломати остават непроменени
Капиталовите разходи на МВнР са намалени наполовина, като се очаква да бъдат компенсирани от приходите от продажбата на някои дипломатически сгради, за да се ремонтират другите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разходите за заплати на българските дипломати остават непроменени, според проектобюджета на Министерството на външните работи (МВнР) за 2013 г.

И през 2013г. заплатите на хората в българската дипломация ще останат едни от най-ниските спрямо средните възнаграждения за държавни служители в други сфери, предаде БНР.

Разходите за персонал в предложението за бюджета, приет на първо четене в Народното събрание, остават на същото ниво от тази година - 21 млн.от общо 106 млн. лева, заделени за МВнР.

С близо 2 млн. се повишават парите в перо „Текуща издръжка, стипендии и лихви", като възможна причина са дълговете на държавата за различни данъци и такси на имоти в чужбина.

Капиталовите разходи на МВнР са намалени наполовина, като се очаква да бъдат компенсирани от приходите от продажбата на някои дипломатически сгради, за да се ремонтират другите.

#заплати #дипломати #бюджет #Министерство на външните работи #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"