Не съм от ГЕРБ, нито от БСП – просто искам да имам дете

Не съм от ГЕРБ, нито от БСП – просто искам да имам дете
A A+ A++ A

Майките отново излязоха на протест заради нехайството на държавата към тях и категорично заявиха, че не искат бетон, а искат деца.

След като преди време синдикатите поискаха 15% увеличение на детските надбавки и осигуровките за майчинство, управляващите отговориха, че такъв скок няма да има, но пък успокоиха, че ще строят повече детски градини, за да се връщат по-бързо майките на работа.

Не е ли това поредният пример за безочливо и нагло отношение на управляващите към гражданите на тази държава?

Как да се справим с демографската криза в България, като с години не подпомагаме младите майки, които раждат и се грижат за бъдещето на нацията?

Как да променим факта, че българките заемат едно от първите места по аборт, след като майките в България живеят с един лев под прага на бедността?

Никой няма право да каже на една майка (макар и в неправ текст): „Връщай се на работа, защото за твоето дете няма пари – трябва да се строят магистрали и да се купуват гласове”.

Читатели ме обвиняват, че съм привърженик на БСП, след като толкова често критикувам управляващите. Уверявам ви, не нося социалистическата идея в сърцето си. Но дълбоко в себе си нося желанието някой ден да стана майка...

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#майки #деца #детски надбавки #майчинство #детски градини #България #аборт #бедност #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »