Мощна спецакция срещу нароктици на Южното Черноморие

Мощна спецакция срещу нароктици на Южното Черноморие

МВР

A A+ A++ A

Новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов е изработил нов координационен механизъм срещу вноса, производството и разпространението на наркотици. Случайно или не акцията започна от Южното Черноморие. В нея участваха служители на Първо РУ Бургас, РУ Несебър, РУ Приморско и РУ Созопол, съобщава Флагман.бг.

Първият е арестуван, вчера, около 15 часа пред комплекс "Амадеус" в несебърския квартал "Камелия". В стаята на 24-годишен ирландец са намерили канабис.

По същото време, служители на Първо РУ Бургас са извършили проверка на 31-годишен криминално проявен бургазлия, в когото са открили марихуана и кокаин.

При допълнително претърсване на обитаваното от мъжа помещение, разположено на ул. "Хан Аспарух", са намерени още 300 грама марихуана.

При проверка на квартирата на 23-годишен софиянец на ул."Стара планина" в Созопол е открито цяло наркодепо - 29 пликчета с бяло прахообразно вещество /кокаин/ с общо тегло от 50 грама, плик с метамфетамин, с общо тегло от 50 грама, две торби и кутия с различни по форма, цвят и щампа таблетки /екстази/ над 700 броя, супена лъжица с бяло прахообразно вещество /кокаин/, множество полиетиленови празни пликчета и електронна везна. Открита и иззета е сумата от 8 750 лв. в банкноти с различен номинал.

Софиянецът е задържан за срок до 24 часа.

Парите, които бяха открити в квартира в Созопол. Снимка: Флагман

Това са част от наркотиците. Снимка: Фагман

Вчера, около 22 часа, служители на РУ Приморско са извършили проверка на 20-годишен софиянец, като в хотелската му стая, намерили и иззели 200 грама марихуана. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа.

Отново в Приморско, но 20-ина минути по-късно - на ул."Странджа" е спрян "Фолксваген пасат", със старозагорска регистрация, управляван от 19-одишна бургазлийка, която е тествана за употреба на наркотици и апарата отчел положителна проба за наличие на "метамфетамин".

Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. При проверката момичето предало четири хапчета MDMA / екстази/.

Очакват се подробности от прокуратурата за мерките им за неотклонение!

Снимката е илюстративна

#акция #Южното Черноморие #дрога

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници