Явор Гечев: Бюджетът е скъсан и вече риба не лови

Явор Гечев: Бюджетът е скъсан и вече риба не лови
Младежите настояха депутатите от левицата да внесат и защитят исканията им в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюджетът за 2013 г. е скъсан и вече риба не лови, заяви председателят на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев.

Гечев коментира, че никой от младите хора не се връзва на псевдополитиките, които прави сегашното правителство, предаде БГНЕС.

От Младежкото обединение в БСП донесоха в Народното събрание и рибарска мрежа, която според тях олицетворява бюджета за 2013 г. Те имат и конкретни предложения, насочени към младите хора в България за „запълване на скъсаната мрежа".

Младежите настояха държавата да плаща здравни осигуровки на младежите, регистрирани в бюрата по труда, дори и след изтичане на периода, в който получават обезщетение.

Друга тяхна идея е свързана с това, ако един младеж започне работа в съответствие с квалификацията си, държавата да субсидира работодателя му, плащайки 10 % от трудовото му възнаграждение в продължение на една година.

Младежите на БСП предложиха и създаването на национална Асоциация на младите предприемачи като работодателска организация с държавно финансиране и експертен капацитет за подпомагане на дейностите на предприемачите до 35 години.

Трябва да има и безлихвени, държавно гарантирани заеми за младежи за отглеждане на дете в размер за първо дете до 1500 лева, за второ - до 2000 лева, за трето - до 2500 лева с гъвкав погасителен план, както и изплащане на добавки към детските надбавки в размер на 6% - за първо дете, 8% - за второ дете и 10 % за трето дете от трудовото възнаграждение на единия от родителите, ако той е на възраст от 18 до 30 години, предлагат от Младежкото обединение.

Според младежите всички майки трябва да получават безплатна медицинска грижа от първите дни на бременността до една година след раждането.

Младите в БСП поискаха още младежите, които преминат стажантски програми в земеделски и животновъдни стопанства да получат безплатно по 30 декара и служебно да бъдат регистрирани като земеделски производители. В тази връзка за действащите земеделци те поискаха национални доплащания за единица площ от по 5 лева на декар, което според тях ще струва на бюджета общо 150 млн.лева, както и държавата да даде 130 млн. лева за възстановяване на акциза на горивото, използвано за обработка на земеделската земя.

Младежите настояха депутатите от левицата да внесат и защитят исканията им в парламента.

#бюджет #Младежко обединение #БСП #Явор Гечев #младежи #работа #субсидии #държава #земеделци #помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"