Майки: Искаме деца, не искаме бетон!

Майки: Искаме деца, не искаме бетон!
„Аз съм с три деца, водя се многодетна майка и пак няма свободно място в детската градина за моята дъщеря", разказа една от протестиращите. Снимка: PIA
A A+ A++ A

Майки символично протестираха за увеличението на детските надбавки, на майчинските и за по-добро бъдеще на децата си.

По време на символичния протест майките пресякоха няколко пъти пешеходната пътека между Софийския университет и градинката до парламента, предаде БГНЕС.

Те носеха плакати с надписи: „Протест! Детски надбавки за всяка майка", „Оправете си приоритетите, господа управляващи!", „Искаме деца, не искаме бетон!".

Пред БГНЕС Елеонора Димитрова от София заяви, че е дошла, тъй като очаква да вдигнат майчинските и детските надбавки и да има свободни места в градините.

„Аз съм с три деца, водя се многодетна майка и пак няма свободно място в детската градина за моята дъщеря", каза Димитрова.

„Колко пари са достатъчни за отглеждането на 3 деца не мога да кажа, но мога да кажа, че не стигат. В нашата държава като се застъпва майчинството, в момента отглеждам дъщеря си със 120 лева, вместо с 240 лв., защото се е застъпила с малкия ми син. Вместо да е обратното, да получавам може би повече като многодетна майка", добави тя.

Деляна Маринова от София заяви, че е дошла да подкрепи исканията на родителите и написаното в декларацията, което тя смята за напълно нормално, реално и постижимо.

#майки #протест #Софийския университет #детски надбавки #майчинство #София #Елеонора Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"