Метеоритът, уплашил Северозападна България може да не е бил по-голям от портокал

Метеоритът, уплашил Северозападна България може да не е бил по-голям от портокал

фейсбук

A A+ A++ A

Очевидци от Видин разказаха за прелетелия над Северозападна България метеорит. Хората се впечатлили от светлината, но се уплашили да не е земетресение.

Михаил Минков пък разказа в студиото на bTV, че е видял как се разпаднал в оранжево метеорът, който бе навлязъл в атмосферата. Той уточни, че по време на снощната вечер, след като с жена си са сложили децата да спят, подходил романтично на терасата в дома им, като вместо в небето снощи, гледал в нея и се любувал на красотата ѝ, която обаче му показала какво се случва в небесата.

Синоптикът Боби Лазаров обясни, че когато метеоритът навлиза в земната атмосфера вече е метеор. Това, което видяхме може да не е било по-голямо от портокал или киви, предположи той. В момента има активен метеорен поток и е възможно да са някакви части от него. Има огромен метеоритен пояс заради сблъсъците, които се случват между тях в орбитата, коментира Лазаров и добави, че метеоритът прилича много на нашите български скали.

Боби Лазаров заяви, че трябва да се намери и да се разследва метеоритът. Той уточни, че се касае за каменен или каменно-железен метеорит.

#Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници