Руски депутат иска да купи дома на Хитлер, за да го събори

Руски депутат иска да купи дома на Хитлер, за да го събори
В родната къща на Адолф Хитлер последователно са се разполагали библиотека, банка и център за хора с увреждания. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руски депутат от управляващата партия „Единна Русия" иска да купи родната къща на Адолф Хитлер в Австрия, за да я събори, заяви неговата говорителят Виктория Сухова.

Сухова каза, че Франц Клинцевич желае да закупи сградата, за да я разруш  и се надява да събере необходимата сума за тази цел – близо 2 млн. евро", предадоха АФП и БГНЕС.

Става въпрос за малка постройка в Браунау-ам-Ин, на 60 км северно от Залцбург, където Хитлер се е родил на 20 април 1889 г. и където прекарва първите три години от живота си, уточни говорителят на Клинцевич.

Депутатът от Комунистическата партия Вадим Соловьов е подкрепил инициативата на своя колега.

„Всичко, което е свързано със спомена за фашизма, трябва да изчезне от лицето на земята", подчерта Соловьов, цитиран от вестник „Известия", АФП и БГНЕС, добавяйки, че негови партийни другари също се присъединяват към инициативата.

В родната къща на Адолф Хитлер последователно са се разполагали библиотека, банка и център за хора с увреждания. Кметът на Браунау-ам-Ин Йоханес Вайдбахер неотдавна предложи тя да бъде превърната в жилища, с което предизвика широка полемика в Австрия.

#депутат #Русия #къща #дом #Адолф Хитлер #къща #Австрия #Комунистическа партия #„Единна Русия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"