Позицията на СДС за Бюджет 2013 е политическо безсилие и демагогия, според МФ

Позицията на СДС за Бюджет 2013 е политическо безсилие и демагогия, според МФ
Като свой аргуменът от МФ изтъкнаха, че средствата за образование също се увеличават с повече от 140 млн. лева, както и парите за култура - с над 31 млн. лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нито едно от твърденията на депутатите от „Синята коалиция" за Бюджет 2013 не отговарят на истината, заяви говорителят на Министерството на финансите (МФ) Бетина Жотева.

Жотева посочи, че приходната част се увеличава с 1.796 млрд. лева спрямо 2012 г., а социалните разходи нарастват с над 790 млн. лева, цитира думите й информационна агенция „Фокус".

Като свой аргуменът от МФ изтъкнаха, че средствата за образование също се увеличават с повече от 140 млн. лева, както и парите за култура - с над 31 млн. лева.

Увеличават се и планираните разходи за публична инфраструктура в областта на благоустройството и опазването на околната среда с 510 млн. лева, посови още Жотева.

„В този смисъл зад думите на бившия лидер на СДС прозира само опит за привличане на медийно внимание В твърденията личи политическа демагогия, безсилие и липса на алтернативност. Такава позиция обикновено заемат изчезващи политически субекти с неясно бъдеще", твърди Жотева.

#СДС #„Синята коалиция" #Бюджет 2013 #Министерство на финансите #МФ #Бетина Жотева #говорител #образование #култура #приходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »