„Шпигел": Обама може да е един от най-значимите американски президенти

„Шпигел": Обама може да е един от най-значимите американски президенти
Когато преди четири години Обама успя да спечели на изборите и стана първият тъмнокож президент на САЩ, това беше историческа победа, пише „Шпигел". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

51-годишният Барак Обама има шанс да влезе в историята като един от най-значимите американски президенти, коментира германското списание „Шпигел".

Когато преди четири години Обама успя да спечели на изборите и стана първият тъмнокож президент на САЩ, това беше историческа победа, пише „Шпигел", добавяйки, че преизбирането му означава, че електопратът е потвърдил подкрепата си за неговата политическа програма и той създава собствено наследство.

Според изданието, ако през следващите години икономиката отбележи ръст, то този успех ще бъде записан на сметката на Обама.

Преизбирането на демократа означава подкрепа на американците за неговите мащабни реформи. Става преди всичко дума за реформата на здравната система, която ще позволи на практически всички американци да имат медицинска застраховка, пише още в списанието.

Този грандиозен проект вече не може да бъде върнат назад, както и регулирането на финансовите пазари. По време на втория си президентски мандат Обама може да се заеме и с нови проекти, като отдавна отлаганата реформа на имиграционното законодателство, коментира още „Шпигел".

#Президент на САЩ #Барак Обама #избори #президентски избори #електорат #икономика #ръст #реформи #американци #финанси #пазари #здравна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"