Блокади на пътища се очакват в Сърбия

Блокади на пътища се очакват в Сърбия

pixabay

A A+ A++ A

Представители на сръбската опозиция съобщиха, че протестът "Сърбия срещу насилието" ще се проведе в събота от 18 часа, а в петък следобед магистралата Е-75 ще бъде блокирана на три места в Белград и на едно в Нови Сад, съобщават сръбските медии.

В петък протести ще се проведат и във Върбаш, Нови Сад, Рума, Вършац, Майданпек, Чачак, Лучани и Зайчар.

В събота също се очаква да бъдат блокирани магистрали по време на протеста "Сърбия срещу насилието". Седмичните протести в Сърбия срещу насилието набират скорост от началото на май, когато Сърбия беше разтърсена от две масови убийства, едното в начално училище в Белград, а другото близо до град Младеновац- При двете стрелби бяха убити 18 души.

Протестиращите настояват за уволнението на министъра на вътрешните работи и директора на разузнавателната агенция. Те искат прекратяване на по-нататъшното насърчаване на насилието в медиите и публичното пространство, включително разпускането на сръбския регулаторен орган за електронни медии (REM), отнемане на национални лицензи за излъчване на телевизионни станции, които насърчават насилието, като проправителствените Pink TV и Happy TV.

#Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници