Сърбски националисти протестират срещу ЕС

Сърбски националисти протестират срещу ЕС
Днес лидерите на ЕС трябва да оповестят решението си по молбата на Белград страната да получи статут на кандидат за членство в ЕС. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Лидерите на сръбската националистическа радикална партия днес ще организират протест в центъра на Белград срещу кандидатурата и членството на страната в Европейския съюз.

„На практика членството в ЕС няма да доведе до нищо добро за Сърбия. Присъединяването ни означава допълнително обедняване на нацията, разграбване на природните ни богатства, намаляване на жизнения ни стандарт и увеличаване на безработицата“, каза пред вестник „Блиц“ Деян Мирович, координатор на Сръбската радикална партия, съобщава БГНЕС.

„Ние сме срещу членството ни в ЕС не само защото ни се отнема 15 на сто от територията с Косово, а защото кандидатурата е фалшиво и лъжливо обещание за по-добър живот“, каза още Мирович.

Днес лидерите на ЕС трябва да оповестят решението си по молбата на Белград страната да получи статут на кандидат за членство в ЕС. По неофициална информация ЕС ще отложи решението си за месец март 2012 година.

#членство #кандидат #координатор #Белград #Сърбия #ЕС #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници