Вандализъм: Издирват турист, драскал по стените на Колизеума

Вандализъм: Издирват турист, драскал по стените на Колизеума

pixabay

A A+ A++ A

Италианските власти издирват турист, драскал по стените на Колизеума. Министърът на културата Дженаро Санджулиано призова все още неидентифицираният мъж да бъде наказан с цялата строгост на закона заради вандалската му постъпка срещу един от най-известните паметници в страната, съобщават от NOVA.

На видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как туристът използва ключ, за да напише своето и името на приятелката си върху една от вътрешните стени на древния каменен римски амфитеатър. Надписът гласи "Айвън+Хейли 23".

В изявление културният министър осъди вандализма срещу "едно от най-известните места в света“ и го определи като "много сериозен, недостоен и крайно неучтив акт". Ако бъде разпознат и заловен, мъжът рискува присъда до пет години затвор и глоба от най-малко 15 000 евро.

Построеният преди 2000 години Колизеум е бил най-големият амфитеатър в Римската империя. Той е бил домакин на гладиаторски битки, екзекуции и лов на животни. Днес това е най-популярната туристическа атракция на Италия. Паметникът многократно е ставал жертва на вандализъм, като през последните години десетки посетители са били заловени да оставят надписи или да се опитват да откраднат каменни фрагменти от него

#Колизеум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници