БСП: ГЕРБ три години икономисва на гърба на хората

БСП: ГЕРБ три години икономисва на гърба на хората
При управлението на ГЕРБ държавата икономисва на гърба на хората, включително на майките и децата, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При управлението на ГЕРБ държавата икономисва на гърба на хората, включително на майките и децата, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с Инициативния комитет на майките.

Той подочи, че левицата е ангажирана с няколко ключови предложения за майките, предаде БГНЕС.

Първото е майчинството да де увеличи от 240 лв. на 310 лв., т.е. подкрепата за майките да бъде обвързана с минималната работна заплата.

„Искам да ви припомня, това беше и фактическото състояние, само че в последните три години държавата икономисва на гърба на хората, в това число и на майките, и на децата, защото разделиха минималната работна заплата и майчинските," обясни Сергей Станишев.

Второто предложение на БСП е детските надбавки да се повишат от 35 лв. на 50 лв. за всички деца. Третото е специфично за майките на деца с увреждания.

Лидерът на левицата посочи, че съществуват още възможности в политиката за децата като заплащането на бабите за отглеждане на внуците им.

В БСП са започнали да обсъждат и много сериозния проблем с липсата на места в детските градини, особено в София, където по техни данни има 15 000 чакащи деца.

„Аз съм казал много пъти, скромният ми опит и наблюдение е, че тази власт разбира не от диалог, а само от натиск. Това е мое мнение и тогава се замислят, за да нямат проблеми," заяви още Сергей Станишев в коментар на липсата на реакции след протеста на майките, които развяваха памперси пред парламента.

Самите майки казаха след срещата, че посоката, в която гледат с БСП е една и съща, и предстоят все още много разговори и дискусии.

„Всъщност това е първата партия, която вследствие на внесена наша декларация с исканията ни покани на разговор, всички останали засега мълчат," каза една от майките.

#БСП #Сергей Станишев #председател на БСП #майчинство #детски надбавки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"