БСП подаде още три сигнала за корупция срещу ГЕРБ

БСП подаде още три сигнала за корупция срещу ГЕРБ
Първият сигнал е свързан с транспорта и управлението на първия министър от ГЕРБ в министерството - Александър Цветков. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

БСП оповести още три сигнала срещу депутати от ГЕРБ в сряда, които подаде до комисията в НС за корупция по високите етажи на властта, ръководена от Яне Янев.

Първият сигнал е свързан с транспорта и управлението на първия министър от ГЕРБ в министерството - Александър Цветков (транспортен министър – бел. ред.), предаде БГНЕС.

Той е за изграждане на терминал в Драгоман. Проектът е направен през 2004 г., но спрян заради това, че липсва необходимост от неговото изграждане.

„Въпреки всичко през 2010г. Александър Цветков взе еднолично решение за изграждането на този терминал", каза депутатът от БСП Румен Такоров.

За две години няма и нито едно превозно средство, което да е преминало през терминала, защото БДЖ не е подсигурило необходимите вагони за тази дестинация, обясняват от ливицата.

Вторият сигнал се отнася до депутата на ГЕРБ от Бургас Вяра Петрова за конфликт на интереси. Той бе представен като оказван натиск от нея върху регионалното бюро по труда, за да може фирмата на нейния съпруг да вземе ваучери за преквалификация.

Димчо Михалевски представи третия сигнал и той се отнася до строителството на АМ „Люлин". Според бившия зам.-регионален министър към средата на 2009г. физическото изпълнение на проекта е над 41%, а разплатените средства 36, 92%.

„Ние твърдим, че минимум с 38 млн. евро неправомерно, незаконно и с чист корупционен елемент е увеличена цената на АМ „Люлин", каза Михалевски.

Той посочи, че има и сигнали, че в този период на крайното завършване на магистралата е липсвал практически контрол по изпълнението на проекта, слагани са всякакви материали и се очаква естакадите да протекат.

БСП няма да напусне комисията на Яне Янев и следващата сряда най-вероятно ще направи рекапитулация на внесените сигнали.

Депутатът от левижцата Мая Манолова посочи, че подадените сигнали са вече над 20 на брой, но предположи, че Янев ще отхвърли сигналите, подадени от „Коалиция за България".

В сряда Яне Янев ще настоява комисията да започне по неясни правила разглеждане на неприетия доклад на парламентарната комисия „Хохегер".

„Такова чудо не се е случвало - една парламентарна комисия преди да е приет, да вземе неприетия доклад на друга комисия и да започне свободни разсъждения по него", каза Манолова.

#БСП #корупция #ГЕРБ #сигнали #Мая Манолова #Димчо Михалевски #магистрала #„Люлин" #Александър Цветков #Драгоман #терминал #Бургас #Вяра Петрова #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"