Георги Рачев: Време е за плаж

Георги Рачев: Време е за плаж

pixabay

A A+ A++ A

Продължава да се затопля. Евентуално обаче през България ще премине студен фронт през следващите дни. „Ще се създаде една валежна обстановка, която много прилича на старата, но няма да бъде в този размах и интензитет“, каза проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Според него ни очаква хубаво време, но и леко капризно – с кратки превалявания. Градушките ще са на изолирани места. Валежи ще има до неделя вечерта, като те ще са по-интензивни в Югозападна България.

„В столицата ще е топло и слънчево, като захлаждане ще има в събота и неделя, но не вярвам температурите да паднат толко ниско. До края на месеца обаче ще е топло и приятно“, каза още той.

Проф. Рачев поясни, че времето в Гърция е приятно за море – 9-10 часа е слънчевото греене там. В неделя и там се очакват леки превалявания. Температурите са идеални за по-дълъг престой на плажа, каза още той.

14-дневната прогноза за българското Черноморие също е подходяща за плаж. „Нищо съществено като валежи – тук-там ще прикапе някоя капка дъжд. Топло е и няма да има изненади“, категоричен е той.

#плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници