Подпалвачът на коли в Казанлък остава в ареста

Подпалвачът на коли в Казанлък остава в ареста
A A+ A++ A

Районният съд в Казанлък постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Георги Стоянов, обвинен в множество криминални деяния, сред които разбиване и палени на коли.

На 5 ноември казанлъшки криминалисти задържаха разбивача на коли в града на розите.

Задържаният 25-годишен Георги Стоянов е от Стара Загора и е стар познайник на полицията, заяви за БГНЕС Ваня Кръстева – говорител на ОДМВР Стара Загора.

Във връзка със зачестилите посегателства спрямо МПС на територията на Казанлък за периода от месец юни до сега, при които са взломявани стъкла, извършени са кражби на вещи и части от тях, както и няколко палежа, е била проведена специализирана полицейска операция от служители на РУП Казанлък, при която е задържан Георги Стоянов.

Установено е, че вечерта срещу 5 ноември извършителят е взломил три автомобила в същия квартал, като от два от тях е отнел вещи.

В хода на разследването е установено, че срещу задържания Стоянов са водени 23 броя заявителски материали в 01 РУП и 02 РУП Стара Загора, 22 броя, от които са за извършени кражби на територията на Стара Загора и един за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила.

Във връзка с водените ДП на лицето са извършени 7 криминалистически регистрации в 01 РУП Стара Загора.

За тези си деяния Районен съд Стара Загора му е наложил 2 пъти наказание „пробация" и 7 пъти условно „лишаване от свобода".

#Казанлък #Георги Стоянов #подпалвач #МВР #Стара Загора #МПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"