Наглият Гонзо изля гнева си върху феновете, опозицията и всички, похвали само Боби Михайлов

Наглият Гонзо изля гнева си върху феновете, опозицията и всички, похвали само Боби Михайлов
A A+ A++ A

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо беше много емоционален след мача на националния отбор със Сърбия, завършил 1:1.

"Съжаляваме за това, че изпуснахме победата. Имахме по-чистите ситуации от отбора на Сърбия. Трябваше да победим. В съблекалнята казах на играчите, че се гордея с тях и искам да виждам националния отбор да играе по този начин".

"Смятам, че от началото на квалификациите играхме добре срещу Черна гора и загубихме случайно. Лошо играхме в първото полувреме с Унгария. С Литва трябваше да победим – бяхме по-добрият отбор, имахме много шансове. Срещу Сърбия трябваше да победим. Нещото, което най-много ме радва е, че този отбор показа, че има потенциал, че може да играе. Поздравявам президента на БФС Борислав Михайлов, треньорския екип, футболистите".

За поведението на част от публиката, която беше заела места на Трибуна "Моци":

"Смятам, че днес това, което видях – хора, които подкрепят България, ме направи щастлив. Но имаше и хора, които не искаха България да победи, което е разочароващо. Все пак ние сме българи. Не е добре това, което се случва. Все пак това са футболисти на България. И някакви хора, не бих казал олигофрени, но хора дошли с някакво намерение целенасочено да плюят против президента и против отбора – за мене такова поведение граничи с тотална глупост. Искам да им кажа: ако са българи, да подкрепят България".

"И много журналисти, за които смятам, че нямат компетенцията да говорят за футбол, ги призовавам да се въздържат много-много от коментари, защото не е тяхната материя точно".

След това Иванов заяви, че не обръща внимание на писано от фенове в социалните мрежи след мача с Литва и го определи като несериозно:

"Аз профил в социални мрежи нямам и нямам желание да имам. И много пъти се смея на хора, които са на 40-50 години, имат профили там и си снимат в социалните мрежи какво ядат и какво пият. Това не ме интересува, това са хора, които са въздухари. Едно нещо искам да кажа – когато биеш 20 удара в мача с Литва и имаш тотална доминация, 80 процента владеене на топката, не можеш да кажеш, че отборът не е играл добре. Да, не можем да вкараме гол, може би заради липса на класа. А може би не ни достигна увереност. Но днес отборът игра добре".

"Няма да стане както си мислят там от някаква опозиция, която настройва клубовете, да разделя българския футбол. Няма да стане по този начин. Това, което мога да кажа е, че работим с детско-юношеския футбол, с мъжкия отбор в момента показваме, че имаме прогрес. Молим българския народ да подкрепи този национален отбор, който е млад, който е тръгнал по един път. И смятам, че ще имаме успех с тези футболисти".

"Оценка за селекционера на България Младен Кърстаич? Имахме най-напред четири мача, които може би не бяха най-важните – с Република Северна Македония, с Гибралтар, с Люксембург и Кипър, в които отборът игра добре. Играхме с Черна гора и ако видите статистиката, ние имаме владеене на топката в 75 процента от времето, имаме повече удари. Изпуснахме положения, а те с една наша грешка ни победиха. Ние какво правим сега? Имаме един треньор, който иска да изгради отбор за бъдещето, за следващите 7-8 години, ние започваме да го критикуваме. Ние какво? Да провалим националния отбор с някакви хора, които са платени?

Когато България води в резултата, те викат против България? Това ли ще бъде новото поведение на Продължаваме промяната в българския футбол? Не смятам, че е правилно. Ако искаме да има успех българския футбол, трябва да бъдем обединени всички – треньори, директори, всички заедно. Тези хора, които искат да вземат властта, не ги виждам като обединители, а разединители. Аматьори", завърши Георги Иванов.

#Георги Иванов - Гонзо #Георги Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници