Националите са на прага на исторически срам, ако и Сърбия ни тресне

Националите са на прага на исторически срам, ако и Сърбия ни тресне
A A+ A++ A

България е на крачка от исторически антирекорд. Трикольорите никога не са започвали евроквалификации с една точка от първите 4 мача. При загуба от Сърбия днес Младен Кръстаич ще запише името си на стената на срама.

Никога, откакто има пресявки за еврофиналите, националният ни тим не е тръгвал с една точица от първите си четири срещи, пише Тема спорт. Най-слабите ни стартове са за първенствата през 2020 и 1976 г., когато все пак започваме с два пункта в първите си четири двубоя.

Най-силният старт в историята е на златния ни тим за европейското в Англия през 1996 г. Тогава сме четири от четири, или 12 точки за начало. Тогава стигнахме и до финалите.

Статистиката ни срещу Сърбия също е сериозно против нас. В 26 мача срещу трите варианта на съседите – Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия, имаме 6 победи и 4 ремита, като те са в контроли и различни регионални турнири. В европейски квалификации имаме 4 двубоя, от които само един равен – 1:1 на 25.10.1959 г. на „Васил Левски“, след като сме загубили преди това с 0:2 в Белград. Другите две загуби са за първенството през 1984 г., когато в София падаме с 0:1, а в Сплит – с драматичното 2:3 и фаталния пропуск на Ради Здравков.

#български национален отбор по футбол #младен кръстаич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници