Кирил Петков сам реши да даде имунитета си днес

Кирил Петков сам реши да даде имунитета си днес

ФБ/Кирил Петков

A A+ A++ A

Днес реших да дам имунитета си, защото не искам да разчитам на нелегитимното назначение на г-н Сарафов да решава дали да оттегли искането за моя имунитет или не.

Това написа Кирил Петков в своя фейсбук профил.

"Едновременно с това се запознах с документите, внесени в парламента, както се надявам да са направили и всички други народни представители, и се натъкнах на следните факти, точно заради които искахме да направим временната комисия за имунитетите", уточни той.

"Замяната на Гешев със Сарафов е имитация. Това не е съдебна реформа. Заявката на г-н Сарафов за ревизия на внесените искания за снемане на депутатския имунитет не е начинът, по който трябва да се води обективно и прозрачно обследване на фактите по всяко от исканията. Ако оттегли исканията, Сарафов ще възпрепятства публичността, осигурена от временната комисия по имунитетите, и дела отново могат да се озоват “на трупчета”, каза още Петков.

Кирил Петков призова прокуратурата да направи всички документи по тази преписка публично достояние.

"За да стане ясно на целия български народ, а не само на народните представители, как прокуратурата продължава да бъде инструмент за политически натиск. Но пак заявявам, че пътят не е да сменим Гeшев със Сарафов, а трябва истинска съдебна реформа, след която институциите, а не удобни назначения гарантират справедливост и честен съдебен процес.

Ние няма да спрем, докато истинската промяна, а не имитацията, бъде постигната", в заключение подчерта Петков.



#Кирил Петков #депутатски имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници