Ходещо чудо навърши 5 години

Ходещо чудо навърши 5 години
A A+ A++ A

Малката Марни е на 5 години и този факт е истинско чудо.

По време на 20-ата седмица от бременността на майката на Марни съобщават, че в плода се забелязва туморна маса със значителни размери. След няколко поредни изследвания лекарите произнасят изключително злокачествената прогноза тератом. Предупреждават майката, че е възможно детето да почине още преди да се роди. Семейството избира дори къде да погребе нероденото си дете, защото добра прогноза не се очертава.

Все пак до 34-та седмица, за когато е запланувано секциото на майка й, Марни е още жива и в сравнително стабилно състояние. За съжаление и туморът е нараснал изключително много. Малкото момиченце се ражда 3 килограма  400 грама, от които 2 кг са туморна маса, обхващаща цялата долна част на гръбнака. Лекарите се решават на спешна операция след раждането. Майката дори не вижда дъщеря си, надява се поне да види нейна снимка. Макар първоначалната прогноза за операцията да е лоша, Малката Марни оцелява. Лекарите не искат да окуражават излишно майка й. Шансовете й да продължи да живее са ниски, а и вероятно ще има непоправими дефекти, свързани с функцията на гръбначния стълб. Възможно е да не може да ходи и да контролира позивите си за ходене до тоалетна.

Днес, 5 години по-късно, Марни ходи на предучилищна и няма търпение да стане ученичка. Вече може да чете и тича и играе като всяко друго 5-годишно дете. Единственото, което я отличава от другите деца, са белезите от операциите по тялото й. Специалистите твърдят, че случаи като нейния, се срещат, без да преувеличаване, 1 на 1 милион.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »