Оправдаха жената, нарязала знамето на ЕС

Оправдаха жената, нарязала знамето на ЕС
Обвиняемата търсела внимание, защото загубила работата си и нямала възможност да продължи образованието си. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Мария Георгиева, която на 24 октомври наряза знамето на Европейския съюз на 4-ия етаж в Съдебната палата в София, бе оправдана от съда.

29-годишната Мария е нарушила обществения ред, но го е направила не по хулигански подбуди, а заради проблем със здравето, мотивира се съдия Христина Гарванска, пише в. „24 часа".

Делото приключи само за ден в Софийския районен съд. Там бе представена психиатрична експертиза на Мария, направена в родния й град Сливен.

Според лекарите жената има психичен проблем, но за да се каже точно какъв, им е необходимо да я наблюдават по-дълго в университетска клиника.

Становището на експертите е изготвено след преглед на жената и разговор с леля й.

Лекарите смятат, че е възможно Мария да страда от шизофрения или биполярно разстройство – тежки психични заболявания, заради които болният не разбира постъпките си.

Адвокатът на Георгиева – Михаил Николов, настоя експертизата да не се приема, защото може заради липсата на време преценката на вещите лица да не е коректна. Съдът обаче прие, но поиска и мнението на Мария.

„Много от това, което говорите, не го разбирам. Искам да знам какво следва оттук нататък", попита младата жена.

Тя дойде в съда по чехли и с яке. Носеше и торба с дрехи.

Защитата пледира, че няма извършено престъпление. По Указа за борба с дребното хулиганство се наказват само непристойни прояви като псувни или бой, но няма текст за поругаване на знамето на ЕС, заяви адвокат Николов.

Не можело да се приеме, че Мария е нарязала знамето на публично място, тъй като го сторила на 24 октомври след 20:00 ч., когато съдът бил празен.

Мария призна, че е била в Съдебната палата до 23:30 ч. Успяла да почете вестници и да подремне. На другия ден, като се разбрало, че знамето е нарязано, отишла да се предаде.

„Направих го като знак на протест срещу държавната политика за младите хора", каза Мария.

Тя търсела внимание, защото загубила работата си и нямала възможност да продължи образованието си.

По-рано брала грозде и гледала възрастна жена. Изпаднала в отчаяние от безизходицата и от работата на общинската и държавната администрация.

Мария си тръгна доволна от съда и на излизане каза: „Не обичам да следя медиите, защото разбирам, че Бойко Борисов пак щял да строи магистрали. Преди да строи, трябва да се погрижи за хората".

#Мария Георгиева #Европейския съюз #ЕС #Съдебната палата #София #знаме #Софийския районен съд #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »